Jobbardags

Då var de dags för en jobbarhelg igen, fy fan va veckorna går fort. De är ganska skönt att jobba helg bara ta dan som den kommer. Inte behöva tänka på att de ska städas eller handlas, utan bara umgås och om vädret tilåter gå ut på en promenad eller en picnic i de gröna..Vaknade med huvudvärk idag, men de har avhjälpts nu med en Eox och en stund på spikmattan.Nu ska jag bara äta lite och duscha innan de är dags att bege sej till arbetet, och kommer hem igen kl fem i morgon eftermiddag så de är några timmar jag ska tillbringa tillsammans med min brukare.
     Ha de så gott så länge / Solan

Nu har jag

snart varit ledig i två dagar och inte fått mycket gjort. Har kommit på att  jag är ganska lat av mej, men varför ska man göra de man inte har lust till?.Om man bara skulle göra de man tycker är roligt  så tror jag att alla skulle må mycket bättre.
Många har krav på sej själva att hemmet ska skina o allt ska vara på tiptop, men varför ska de vara så. Jag tror inte dem människorna som har de kravet på sej mår särskilt bra. Man ser bara när man är och handlar i nån mataffär,, vissa småspringer o plockar vagnen full och har ungar i släptåg som gnäller o skriker. Ändå så ska dem försöka se så jävla oberörda ut. och säger lite klämkäckt och med ett hysteriskt leende på läpparna, till de små bortskämda ungarna, kom nu så ska vi bara betala och åka hem o se om pappa har kommit hem. Varför hade inte hon kunnat vänta med att handla till pappa hade kommit hem, de hade ju varit lugnare för henne och för att inte tala om oss andra kunder. Jag kan bli väldigt irriterad på detta, när man är och handlar o de är en hög med ungar som skriker o slänger sej på golvet bara för att dem inte får som dem vill, och föräldrarna tror att alla i omgivningen ska tycka att deras ungar är de gulligaste som finns, bara för dem själva tycker det. släng ut ungarna i bilen om dem inte kan hålla käften, så att andra kan få köpro,Eller varför inte införa en barnfri dag i affären. Nu är inte alla barn så här, så lite provocerande är jag, meeen tyvärr så är de så här många gånger. Tro nu inte att jag är barnhatare ,för de är jag inte, har själv haft ungar som tjatat när man handlat, och även barnbarn. men de har blivet slappare i barnuppfostran tror jag, jag tror inte att barn mår bra av att inte ha en fast hand o regler för hur man ska uppföra sej. För hela livet består ju av givna regler o förordningar.

      Slutgnällt för idag / Solan

Tack Ante

Vill tacka Andreas för de nya utseendet på min blogg, han är duktig på att fixa med headers eller va de heter.
Idag är jag ledig, o ska väl inte göra nåt särskilt va jag vet. Har fått cdspelaren inkopplad i bilen, så nu är de bara att spela o köra för fullt. Skulle behöva tvätta o städa ur bilen,men de är ju så j...la tråkigt, de är skönt när de är gjort.
Får väl muta nåt av mina barnbarn, så jag får lite hjälp. På¨måndag åker jag till Åland med Cinderella, de är jag o Victor som tar en tripp. Hoppas de inte blåser för mycket bara. Nu ska jag göra lite nytta, Vi ses / Solan

John Blund


Söndag

Idag har de varit en lugn o skön dag, inga större evangemang har skett. Vi har ätit forellen jag köpte igår, den var god,
Fotboll har de också spelats, och den var lugn o städad för en gångs skull. Så som ni ser så har de inte hänt så mycket. Nu ska jag lägga mej o läsa, då brukar jag bli så trött att tidningen ramlar ner på golvet.

                      God natt på er alla sov gott / Solan

Marknad

Idag har jag varit på marknad i Malmköping, de var mycke folk, De var lite för trångt o varmt blev de också.
Och de luktade svett om en del så man blev spyfärdig, även om de är varmt och man blir svettig så ska de väl inte behöva lukta så förbannat illa om en del. Nog om de. de fanns mycket krimkrams som alltid på marknader, och allt är så bra och oumbärligt som säljs. De har ju varit mycket skriverier m den s.k. spikmattan, den fanns på många ställen, och den var ett par hundra billigare än på hälsokostaffärerna. Jag har en själv och jag måste säga att de är avslappande o ligga en stund på den, men man ska inte gå på att den botar sjukdomar som jag läst. Däremot så sätter den fart på blodomloppet så man känner sej mjukare i leder och muskler. Men de är ju kanske som mycket annat tron verkar ju på allt. För de är ju så här, gör de ingen skada, så gör de heller ingen nytta. Det enda jag inhandlade var tunnbröd och en jättegod krydda som jag även köpte förra året likadant med en Wiskeysenap. Kryddan är en lemondill som är god att blanda i ceme fraich till lax eller till rökt forell som jag också köpte idag, Den var dyr, men stor så den räcker till några stycken. Så den ska vi äta imorgon.

Fredagkväll

Ja nu är klockan snart halv tolv, och jag har ännu inte kommit i säng. Skulle verkligen behöva sova nu, men jag känner mej inte trött, trots att jag varit på jobbet trettioen timme. Men i morgon är de marknad i Malmköping, ska åka dit en sväng o se vad som finns. De brukar vara mycket folk där, om vädret är bra, man behöver ju inte handla de kan vara kul att titta på allt krimkrams som finns. Så vi får väl se om jag kommer hemsläpandes med nåt. Ha de gott / Solan

Läggdags

Skulle precis gå o lägga mej när min dotter ringer o talar om att Victor har så ont i höger sida under bröstet så han grät.
Vet ej va de kan vara, han har inte spelat fotboll idag, så han har inte skadat sej på de.
Hon ringde rådgivningen och dom tyckte de var bäst att hon kom dit med honom så dem fick titta på det.
Även barn kan ju få ont i gallan, men de får vi väl hoppas att de inte är. Så nu kan jag inte gå o lägga mej förrän dem är hemma igen. Får väl hoppas de inte blir för sent, för jag ska upp ganska tidigt imorgonbitti, och att de inte är något allvarligt med Victor. Vi ses / Solan

Städat

Så där ja,, nu är de städat, och tvättat köksfönstret har jag också gjort och bytt gardinerna , som skulle ha varit uppe till sommaren. Men bättre sent än aldrig. Utanför har de varit allt möjligt o omöjligt väder, altt från sol till höststorm..
Beror på vad nästa fas blir, kanske de börjar snöa snart, vem fan vet allting är ju upp o nervänt så varför inte de också..
Kanske de hade varit bättre att göra som Ante o syrran sa, de är lika bra att hänga upp julgardinerna, vi är ju snart där.
Men lite mysigt är de med skitväder, för då kan man ta sej en Irish Coffee, de bär lite emot när de varmt ute o solen.skiner. 

Blåst

Idag blåser de småjävlar ute, de var soligt när jag vaknade men nu har de mulnat på.
Kanske läge att städa lägenheten, när jag inte kan sola eller hitta på nåt annat, som är roligare än städning.
Får väl hoppas vinden lugnar ner sej till den tredje augusti, för då ska jag ta en Ålandstripp. Och de är ju inte så kul om de är hård vind. De har jag varit med om förr o de är ingen höjdare att ha spyan åka upp o ner.
 Vi ses senare, nu ska jag sätta fart här / Solan

Tragedi

Min bästa väninna dog i cancer  2001. Idag fick jag reda på att hennes son dog natten till tisdagen.
Han var bara 35 år och skulle bli pappa i oktober. Varför drabbas en del familjer av de ena efter den andra tragedin.
Jag vet inte hur pappan till sonen ska klara de här. De känns som en familjemedlem har lämnat mej, för han var ju alltid hos oss när han var liten. Ett tag hade jag honom som dagbarn, en liten lintott med lockigt hår. han tyckte mycket om att vara i vår kakelugn vi hade då, så ibland hittade jag honom precis kolsvart om både händer o ansikte. Idag finns mina tankar hos hans pappa o bror. Inte för jag vet hur man tar sej genom nåt sånt här tragiskt, alla säger ,även jag att livet går vidare..Och visst gör de väl de, men de gäller att  kunna hitta den vägen, och den blir nog svår att hitta i detta fall..Hasse du ska veta att jag finns här för dej. Och Magnus vila i frid, trots att de är alldeles för tidigt
  Ha de bra / Solan

Jobb

Ja då var de dags för ett jobbardygn igen, skönt att veta va man ska göra. då hittar man inte på några dåligheter.
Idag hoppas jag att jag inte träffar på några ormar eller andra otrevligheter på min väg.Jag tar cykeln, då hinner jag inte titta på allt skit som finns på vägen. Ha de gott / Solan

Svininfluensan

Undrar om jag fått en släng av svininfluensan? Jag har hostat och haft ont i kroppen och lite överallt nu i några år.
Men jag har ju inte varit i kontakt med några större svin, har haft ganska hyggligt folk omkring mej. Mem man vet ju inte , de kan ju vara luftburet. Skämt åsido, de kommer ju skrämskott om en de ena o en de andra med jämna mellanrum.
Är de inte galna kosjukan, eller glasskärvor i kycklingen så är de nåt annat. Och man ska ju inte äta diverse grönsaker eller frukter, och vattnet kan ju vara förorenat. Va ska vi då leva av, KÄRLEK!! men de kan ju också vara farligt, man kan få klamydia. för att inte tala om AIDS, eller flatlöss. Kommer ni ihåg hysterin om AIDS? de var ju livsfarligt att komma i närheten av smittade, sjukvårdspersonal såg ut som rymdfarare. Kontentan av de hela är att vi är väldigt lättpåverkade o lättskrämda, jag menar inte att vi ska nonchalera all information om allt, men vi ska heller inte låta oss skrämmas, för då kan vi inte leva ett normalt o socialt liv. Tänk på de kära vänner snyt er o ha de bra / Solan

Ormfobi

I morse när jag kom till jobbet, jag gick från parkeringen och skulle precis kliva ut på vägen,,,,
då ligger de en ORM där. Först trodde jag de var en stor mask, nyvaken som jag var, men de blev jag snart varse om att de inte var, utan de var en orm, visserligen en ganska liten men ändå tillräcklig för att jag skulle ta en omväg runt hela parkeringen. Har ingen aning om de var en snokunge eller huggormsunge, för jag gav mej inte tid att titta. De enda jag vet är att den levde för den ringlade iväg. Tänk att ett sånt djur kan få mej helt skakig, mina vänner tycker att jag är lite larvig men de skiter jag i. Möter hellre en stor älg än en orm. Ha de gott / Solan

Sjukt

Läste i AB att en kvinna i 35 årsåldern besöker en av de mest avskyvärda män i Sverige nämligen Anders Eklund.
Hur i helvete är man funtad om man har empati för den sortens män. Hon tycker att han såg ensam och utlämnad ut.
Tacka fan att känner sej ensam, de ska han göra, för de finns inte straff nog för vad han har gjort. Och vad säger kriminalvårdsstyrelsen, jo att alla ska ju ut härifrån nån gång. tyvärr så är de ju så här i Sverige, vi är ju så humana i vissa fall. Förstår att lilla Englas mamma måste känna förtvivlan, när hon får läsa att den där dåren kallar kvinnan för flickvän.
Vad är de för sorts människa som tar kontakt med honom. Läste att hon själv hade en dotter i Englas ålder, och att hon var sjuksköterska. Vet ej om man vågar bli sjuk, när sådana människor jobbar i vården. Får väl hoppas hon tar sitt förnuft till fånga och avslutar de hon har påbörjat. Kan väl ifrågasättas om hon själv är lämplig som mamma, för indirekt utsätter hon ju sitt eget barn i fara. Men de finns ju kvinnor som dras till farliga män, sen är de ju lite skillnad på farlighetsgrad.
Den här dåren o den där hagamannen tillhör ju bottenskrapet  plus många fler med dem.. Ryck upp er ni kvinnor som letar efter att hitta en man att omvända. Konsaterar bara att en del människor är födda onda o de spelar ingen roll om ni kommer där som en Flores Nightengale, dem förblir onda och ni blir så utnyttjade. De finns andra sätt och andra människor ni kan hjälpa om har så starkt behov att spela gud. Vi ses / Solan

Ledig

Har varit lite bloggtorka här tycker jag, men de har inte hänt så mycke att skriva om.
Skönt är de i alla fall att solen o värmen kommit tillbaka, hur länge de nu varar. Nu har mitt äldsta barnbarn Stephanie,
och hennes kille Andreas fått lägenhet, Roligt för dem, men de kommer att kännas lite konstigt att hon inte bor kvar hemma. Men å andra sidan så kommer dem att bo granne med mitt jobb så vi stöter säkert på varandra.
Som min dotter säger till dem, mormor kommer säkert att komma med mat åt er, och de kommer jag säkert att göra eftersom jag har vägarna förbi. Vet ju själv hur mycket man måste införskaffa när man flyttar, inte bara möbler o husgeråd. Det som kostar är ju att skaffa in basvaror till skafferi , maten är ju inte direkt gratis. Nu har dom möbler så dom klarar sej ett tag, soffa köpte dem förra veckan och säng tv o.s.v har dem. Man får inhandla lite åt gången. Idag är jag ledig, så jag borde väl ta hand om mitt hem,men lusten har inte infunnet sej än, får se om den kommer. De är knappast troligt , känner inte alls för att dra fram dammsugaren, så då skiter jag i de, för som jag sagt tidigare, ingen tar de jobbet från mej, tyvärr. Ha de gott / Solan

Måndag

Då var de en ny vecka igen då, de går fort, nu har halva juli snart passerat också.
här har de inte hänt så mycket förutom att vi var på den lokala pizzerian i lördags, de var karaokekväll,
och man sjunger ju hellre än bra. Men va gör de, huvudsaken är ju att man har roligt.
Mindre roligt var de att vakna igår morse, jag vet inte om mitt huvud hade krympt under natten, för de bankade så jag trodde de var nån som ville ut. Inte nog med det, skulle vara hundvakt också, så kl tio kommer en terrier till o far upp i sängen som en kanonkula och trodde att jag var lika lekfull som han. Jag trodde i min enfald att om jag låtsades att sova så kanske han ger upp. Men nej han gjorde allt för att få fart på både mej o Melker, så de var bara att kliva upp o gå ut med dem så lite energi försvann. men de lagret fylldes snabbt på igen. Nu ska jag försöka göra lite nytta här. Vi ses / Solan

Bloggar

Jag brukar läsa andras bloggar, t.e.x på Finest, Carolina Gynning, Linda Rosing,m.f.l.
Vad jag förvånas o nästan skräms över är en del kommentarer från endel människor de är fan imej
skrämmande. Hur kan de komma sej att dem anser sej ha rätt att kränka andra människor, och även
deras barn t.e.x i Linda Rosings fall. Där har de haglat in kommentarer angående hennes barn.Dem har blivet
kallade både de ena o de andra, och deras utseende har det varit rent kränkande uttalanden om.
Jag undrar hur såna människor tänker, skulle vara intressant att titta in i deras hjärna.
Att de är avundsjuka är ju helt klart men de måste vara nåt mer eftersom dem tar sej tid att läsa bloggarna
o kommentera. Har vissa människor så lite att göra? Visst kan man väl tycka de ena o de andra om kändisar men ingen ger mej rätten att kränka en annan människa. Läste i aftonbladet igår om två personer som blivet spårade på C.C s sida
 dem kulle tydligen göra en polisanmälan, men va kan den leda till. Är de bara dem som ska få spy galla, tydligen hade dem retat upp sej på C.C och anser att hon sänder fel signaler till unga tjejer. Men jag tror inte unga tjejer, med vissa undantag är så lättlurade idag. Och vad är de för fel på att vilja vara vacker, de är väl  trevligare att titta på en vacker o välvårdad kvinna eller man än att se på skitiga o ovårdade människor. Men dem som repotaget handlade om igår i AB var tydligen några som väl lever på att  provosera, de kanske vore bättre att dem sökte sej ett jobb, så kanske livet får en mening för dem också. Nu ska jag tänka ut va jag ska spy galla över i nästa inlägg. Hörni ha de gott / Solan

Vad händer??

Vad kommer att hända med våra barn och ungdomar i framtiden, om allt ska lösas med bråk o sparkar.
I kväll hände en incident med Victor, en sjuttonåring sparkade honom. Han blev inte skadad fysiskt men de sätter sej
på andra ställen på tolvåringar. De börjar bli för jävligt här i Brandkärr, noll respekt för andra människor.
Det skylls alltid på arbetslöshet och segretion, att allla invandrare flyttas till ett o samma ställe, de kan jag hålla med
om..Men,,,de har funnits arbetslöshet i Sverige förr i tiden också, samt att folk av olika ursprung o samhällsklasser
 har haft vissa områden att bo i.Då fanns de ialla fall respekt för andra människor. Aldrig att en unge skulle vräka ur sej de ord som kommer ur käften på dagens ungdom, och de ska man fan inte skylla på samhället. De är väl alla föräldras
skyldighet att se till att deras barn rättar sej efter de regler som finns. Men när föräldrar till en sjuttonåring står
och är allmänt dryg, O ch i princip försvarar va hans son gjort då är de något som inte stämmer. Undrar hur han skulle ha reagerat om de hade varit hans dotter, då hade hon väl blivet ivägskickad till hem landet o tvångsgift..I de här fallet
 så kom Victors storebröder till undsättning, då säger gubbjäveln att han skulle gå och ge dom stryk.Polisen
försökte diskutera med honom, men de var som att prata med en vägg. De  finns bara hämnd i huvudet på en del dårar.
Jag lovar att de var inte så långt borta från att gick fram skulle ge honom en smäll, trots att polisen stod där.
Men tack o lov hejdade jag mej, han tittade så jävla förnedrande på mej o Ina o Stephani för vi var tvungna
 att gå dit eftersom han hade hela sin familj med sej.m Men de var en kvinnlig polis o hon var tuff, de skulle finnas mer av hennes sort. Ha de gott / Solan

Ledig

Ja då var man ledig några dagar, men att  åka till stranden verkar inte vara aktuellt om man tittar ut genom fönstret.
Hade i tankarna att ta tältet o dra iväg nån natt, de kan ju vara mysigt. d.v.s om vädret hade varit som förra veckan.
Kommer ihåg några regniga tältsemestrar, när ungarna var små. Gud va blött de kunde vara, men de hade sin tjusning.
Jag kan inte komma ihåg att ungarna klagade fast allting var genom blött, Dem tyckte de var mysigt i alla fall.
Vi tillbringade några somrar på Öland, på Löttorp, de var ju en camping som bröderna Samuelsson drev,de kanske dem fortfarande gör. Visserligen var de en camping med kristet budskap, men alla var ju välkomna. Så på kvällarna var de musik i de stora bönetältet. De var ett riktigt drag. inne i de stora tältet fanns ett rum där den som var riktigt kristen kunde gå in o be. Vi åkte två familjer, o karlarna drack grogg o de gjorde jag också, så ibland blev man lite rund under fötterna.
En kväll när vi var i stora tältet så lurade vi iväg Bernt, som den andra mannen hette, in bönerummet och sa att dem serverar kaffe där, kan du hämta till oss. Han knallade iväg på lite ostadiga ben o skulle hämta kaffe,, men han kom ut lika fort igen o sa med andan i halsen, de står ju en massa människor på knä därinne o ber.Så nåt kaffe fick vi inte.
Många roliga saker hände där, o de roliga är att ungarna kommer ihåg de  o brukar prata om de. Så allt behöver inte vara så märkvärdigt på semestern, är de fint väder ta tältet o dra iväg. De ger en frihetskänsla.
   
 Ha de gott tills vi ses igen / Solan

Tragiskt

Tittade ikväll på minnesceremonin för Michael Jackson. Ett tragiskt öde dessa begåvade människor går till mötes.
De är ju inte bara Michael, vi hade ju Elvis, Janis Joplin,Jimmy Hendricks mfl. Förstår att de måste vara hemskt att aldrig
 få vara privat, okej dem har valt de själv,,men jag tror inte dem någonsin kunde förlika sej med alla rykten o påhopp.
Hur kan de få vara tillåtet att skriva allt skit, och vi läser de och i många fall tror vi på allt som skrivs också.
Vad vi gör är att gottar oss i andra människors elände, o de gör vi med gott samvete o sitter sen och diskuterar.
Hur tokiga "sanningar" än vi får läsa, så nog fan tror vi på de.Åtminstone till att börja med,sen kommer en annan artikel,
då vänder vi lika snabbt som vinden och tror på den istället. Det kan diskuteras om Michael utnyttjade barn eller inte, de vet bara han och den som anklagade honom. Det var stora pengar inblandad i detta fall, och för en fattig familj kan de vara ett sätt att se till att skaffa sej en förmögenhet. Som vi alla vet kan pengar få folk att göra de mest bisarra saker.
Jag tror att han var ett stort barn i sej själv,som inte klarade av vuxenvärlden,förrän han skaffade sej egna barn.
De jag såg ikväll när hans dotter sa några ord var i alla fall äkta kärlek till en pappa. Ibland är vi nog alla väldigt snabba
att döma andra, vi kanske skulle ta en dag i veckan och rannsaka oss själva, de skulle inte skada nån av oss.
Hittade en före o efterbild på Michael, bara att titta på den är ledsamt.
Det blev lite tungt de här,men man kan ju inte alltid vara uppåt.
              Ha de bra så ses vi en annan dag / Solan

Städdag

 Idag har jag tagit mej i kragen o städat, de behövdes. Får passa på att göra såna tråkiga sysslor när de är dåligt väder.
 Igår var vi borta hela dagen, åkte upp till Heron city så Victor fick göra av med lite pengar, på div. spel o lek prylar.
Efter de var de dags för Steffi att införskaffa lite nytt,sen var de dags för IKEA. De var inte bara vi som åkte dit om jag säger så, de var massor med folk. De var ju dåligt väder så då passar alla på att åka dit. Till o med Evfa Attling o Eva Dahlgren var där och handlade o åt mat. Dom är ett vackert par, fast dom var osminkade såg dom väldigt bra ut. Eva Dahlgren är väldigt lång och ståtlig. Jag kände mej nästan generad när jag såg dom i matkön bakom oss. Vet inte varför jag kände så men de är ju inte var dag man träffar på kändisar.

Sköna söndag

Idag är de söndag en av de tråkigaste dagarna i vaeckan, den andra är tisdag. Inget roligt händer idag förutom att jag ska iväg o jobba. Håller på o fixar mat nu, jag kommer mej inte för att göra nåntingnär jag ska iväg,, fastän jag inte börjar förrän kvart i fem. Så de var inte mycket jag hade att säga idag,men vi kanske ses en annan dag./ Solan

Fredag

Igår gjorde jag nåt som jag inte gjort på bra många år här i Sverige,,,,jag badade i sjön / havet.
De var riktigt skönt, fatta att de var varmt när till o med jag hoppade i. Jag plaskade som ett barn,
gud va härligt de var. Sen toksolade vi alla som var där så vi såg ut som ett gäng nykokta kräftor.
Men va gör de, bara man får lite färg på sej, om de sen är grisrosa eller knallrött, bara de är färg.
Nu ska jag jobba i helgen så då får huden vila, sen är de bara påt igen om vädret håller i sej,
 vilket man får hoppas att de gör nu , när de flesta ska ha semester. alla behöver ju inte få samma
skitväder som jag hade. Hör ni ha de gott så ses vi / Solan

Åter

Ja nu är jag åter på banan igen,,fick problem med datorn, den ville inte vara med längre.
Nu är de löst. De har väl inte hänt så mycket här, har jobbat ett dygn så nu är jag ledig ett par dagar.
Ska väl försöka rensa upp lite här i lägenheten idag, ifall de blir badväder imorrn. Då får man väl ta sej till en strand
så jag får lite färg på mej, har inte fått de trots kanonväder. Ha de bra så länge/ Solan

RSS 2.0